Tutorial : Buat Header Guna Photoscape.

by - 4:12 PM

 
Hey guys :) Today , aku nak ajar *cewahhhh* cemmane nak buat header guna Photoscape . Okay , now kita ikut steps dibawah slowly eh ? In shaa Allah faham .

1- Download Photoscape.

2- Lepas dah install bagai bagai tu , kita bukak web http://pixlr.com/editor/ .


3- Click 'Create a new image'.

4- Width dengan height tu. Korang adjust ikut kesuaian. And click 'Transparency'.


5- Save kan gambar tu. *takpayah buat apa apa dekat gambar*.




6- File name tu tukar ke 'TRANSPARENT' *senang nak cari* And tukar format ke PNG.



7- Open file yang dah save tadi dekat Photoscape.



8- Now , buatlah header awak okay?:)


9- Okay , done (: Jangan risau about background putih tu. Sebab dia dah confirrm transparent.

Alhamdulillah. Thankyou for using my tutorial. Harap korang faham :) Ehh , wait wait. If korang nak letak image dalam header tu , pastikan gambar tu dah transparent. Kbyeee :)



















You May Also Like

0 comment(s)